Pressemeddelelse

David Dreyer Lassen ny bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond per 1. januar 2019

Uddannelses- og Forskningsministeren har udpeget professor i økonomi, David Dreyer Lassen, til ny bestyrelsesformand per 1. januar 2019. Ministeren takker samtidig Peter Munk Christiansen.

Uddannelses- og Forskningsministeriets pressemeddelelse

Professor David Dreyer Lassen afløser professor Peter Munk Christiansen, hvis formandsperiode udløber ved årsskiftet.

Danmarks Frie Forskningsfond spiller en afgørende rolle for dansk forskning med støtte til de originale forskningsidéer. David Dreyer Lassen er den helt rigtige til at stå i spidsen for det vigtige arbejde. David er en anerkendt forsker og har et solidt kendskab til det bredere forsknings- og universitetspolitiske område. Samtidig har han praktisk erfaring med det forskningsrådgivende- og finansierende system. Og så har han erfaring fra et internationalt forskningsmiljø. Han er en meget stærk profil, så jeg er super glad for, at han har takket ja til opgaven, siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

David Dreyer Lassen er professor i økonomi ved Økonomisk Institut, Københavns Universitet, og kommer fra en post som formand for Danmarks Frie Forskningsfonds faglige forskningsråd inden for samfund og erhverv. Han har derudover deltaget i Udvalget for bedre universitetsuddannelser, som regeringen nedsatte i 2017. Om sin nye rolle siger han:

Danmarks Frie Forskningsfond udmønter risikovillige bevillinger i den størrelse, de fleste forskere efterspørger, til Danmarks mange, mange dygtige forskere. Danmarks Frie Forskningsfond er bredt funderet i forskningsmiljøerne og bidrager til at styrke dansk forskning nationalt og internationalt ved at give forskerne mulighed for at forfølge deres idéer til gavn for et rigt vækstlag og det danske samfund. Som bestyrelsesformand glæder jeg mig til at arbejde for at sikre og udbygge den frie forsknings position i det danske forskningslandskab og videreføre et stærkt fokus på dens betydning for samfundet i tæt dialog med forskningspolitikkens aktører, siger David Dreyer Lassen.

Uddannelses- og forskningsministeren takker Peter Munk Christiansen for hans store indsats:

– Peter Munk Christiansen har været en dygtig og respekteret bestyrelsesformand. Han har spillet en markant rolle i forhold til at gøre det tydeligt, hvor vigtigt risikovillig og fri forskning er, fx når det kommer til at finde forskningsbaserede løsninger på presserende samfundsudfordringer. Derudover har Peter Munk Christiansen på professionel vis ledt Danmarks Frie Forskningsfond gennem en tid med store forandringer med et nyt hovedsæde i Odense og en ny lovgivningsmæssig ramme for fondens arbejde, siger Tommy Ahlers.

 

14. november 2018

Foto: Jens Bangsbo/Børsen