Event

København: Invitation til gymnasieelever - Bliv fremtidens forsker

Alle gymnasieelever inviteres hermed til et åbent arrangement om, hvordan nysgerrighed kan blive til forskning og være med til at forme fremtiden. Arrangementet er for nysgerrige gymnasieelever, der interesserer sig for forskning og gerne vil vide mere om, hvordan man bliver forsker.

  • København: Invitation til gymnasieelever - Bliv fremtidens forsker
  • 2018-03-15T15:30:00+01:00
  • 2018-03-15T17:45:00+01:00
  • Alle gymnasieelever inviteres hermed til et åbent arrangement om, hvordan nysgerrighed kan blive til forskning og være med til at forme fremtiden. Arrangementet er for nysgerrige gymnasieelever, der interesserer sig for forskning og gerne vil vide mere om, hvordan man bliver forsker.

Forskning er drevet af nysgerrighed, og nysgerrigheden er det brændstof, der giver forskerne energien til hele tiden at stille spørgsmål til stort og småt i verden omkring os. På alt fra mikroskop- til samfundsniveau bidrager danske forskere med nye spørgsmål og svar, der gør os klogere på os selv, vores natur og den verden vi indgår i. Derfor er det gennem forskning, vi skal løse klimaudfordringer, udvikle førerløse biler og finde kuren mod kræft.

Men hvad kræver det at være forsker? Hvordan kan nysgerrighed blive til forskning? Og hvordan ser en forskers karrierevej ud?

Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterer i samarbejde med Akademiet for Talentfulde Unge og Danmarks Frie Forskningsfond til en eftermiddag, hvor du kan møde tre prishædrede – og nysgerrige – forskere, der fortæller om deres vej ind i dansk forskning, og giver et inspiration til, hvordan du selv kan forme og forfølge din nysgerrighed og forskerdrømmen.

Til arrangementet vil du møde nogle af Danmarks dygtigste forskere herunder en EliteForsk-prismodtager, en Sapere Aude: DFF-Forskningsleder og en modtager af et EliteForsk-rejsestipendium. De vil fortælle om deres forskning og faglige gennembrud, og om deres vej fra gymnasiet til toppen af dansk forskning. Efter hvert oplæg taler vi om, hvordan en forskerkarriere kan være noget for dig, og hvordan du finder vej ind i dansk forskning.

Dagens vært er Linda Greve, cand.theol., retoriker og ph.d. i videnskommunikation. Linda Greve stiller spørgsmål om, hvordan du kan bruge forskernes erfaringer og realisere dine forskerdrømme og sørger for, at alle får lejlighed til at give et bud på, hvordan fremtidens forskerkarriere skal se ud.

EliteForsk 2017.jpeg

Program

15.30:  Velkomst

15.40:  Globaliseringens helte? Internationale bureaukrater i den globale politik.  Hvem er de mange mennesker, der får hjulene til at dreje rundt internationale organisationer som EU, FN og NATO? Karen Gram-Skjoldager og hendes forskerteam går på jagt i internationale arkiver og undersøger de tusindvis af internationale bureaukrater, der hver dag sørger for at løse de mange små og store grænseoverskridende problemer i en globaliseret verden.

Karen Gram-Skjoldager, Sapere Aude: DFF-Forskningsleder og lektor i historie, Aarhus Universitet

16.10:  Sundhed er noget man spiser, er det ikke? Hvad forstår vi som ”sundt” eller ”sygt” når vi tager kulturanalytiske briller på? Hør om sundhedsforskning i et nyt lys, som udfordrer vores forståelse af både fedme og slankekure, og hvordan denne forskning udvikles i samarbejde med forskere i både New York i USA og Utrecht i Holland. 

Katrine Meldgaard Kjær, EliteForsk-rejsestipendiat 2017 og ph.d.-studerende i kulturvidenskab, Syddansk Universitet

16.40:  Pause med sandwich – fortæl os, hvad du vil bidrage med som fremtidens forsker.

17.10:  Mød en af årets EliteForsk-prismodtagere 2018. Navn og titel offentliggøres ved EliteForsk-prisuddelingen den 1. marts 2018, men har et naturvidenskabeligt fokus.

17.45:  Tak for i dag

Hyldest til Sapere Aude: DFF-Forskertalenter 2017
Tid og sted
15
Mar
2018

15. marts 2018 fra 15:30 til 17:45

Nørre Gymnasium, Mørkhøjvej 78, 2700 Brønshøj

Kontaktperson

Telefonnummer

+45 72 31 83 12