Event

Aalborg: Vov at vide! Et kig ind i forskningens forunderlige verden

Festforedrag

Videnskabsjournalist Line Friis Frederiksen guider os igennem en aften med skarpe foredrag, samtaler og vin i den frie forsknings navn.

”Sapere Aude! Hav mod til at bruge din egen forstand!” Sådan lyder oplysningstidens mest kendte slogan formuleret af Immanuel Kant i 1783. Denne aften ser vi dog ikke på Kant, men kigger ud i fremtiden, når forskere præsenterer den nyeste forskning.

Hvert år støtter Danmarks Frie Forskningsfond nogle af de bedste forskere i Danmark. Støtten går til forskere, der står bag den mest originale og banebrydende forskning. Formålet er at sikre forskernes evne til at konkurrere internationalt og styrke den excellente forskning til gavn for samfundet som helhed. Vi har samlet et hold af disse forskere denne aften. Vi får et unikt indblik i menneskene bag tankerne og laver et nedslag på nogle vigtige spørgsmål inden for forskningens forunderlige verden – som den ser ud lige nu.

Program for aftenen

19.00: Velkomst. Søren Kragh Moestrup, professor i biomedicin, Aarhus Universitet og bestyrelsesmedlem i Danmarks Frie Forskningsfond

19.05: Hvorfor splitter indvandringen os? Kristina Bakkær Simonsen, lektor i statskundskab, Aarhus Universitet

19.30: Bakterier, kost og ondt i maven hos spædbørn. Henrik Munch Roager, adjunkt i mikrobiologi og ernæring, Københavns Universitet

19.55: Pause med vin.

20.15: Kortlægning af globale trusler mod dyrelivet. Jonas Geldmann, postdoc i biologi, Københavns Universitet

20.40: Forskersamtale og spørgsmål fra publikum. Line Friis Frederiksen i samtale med Kristina Bakkær Simonsen, Henrik Munch Roager og Jonas Geldmann.

21.00: Tak for i aften.

Pris: standard 50,00 kr

Du kan tilmelde dig på Folkeuniversitetets hjemmeside

Foto: Professor i statskundskab Helene Helboe til Vov at vide i 2017. Fotograf er Søren Kjeldgaard.
Tid og sted
07
Oct
2021

07. oktober 2021 fra 19:00 til 21:00

Aalborg Universitet, (r14 / 3.107) Rendsburggade 14 (aud. 3.107) 9000 Aalborg