Nyhed

Danmarks Frie Forskningsfond i nordisk alliance om det tværvidenskabelige felt

Danmarks Frie Forskningsfonds bestyrelsesformand, David Dreyer Lassen, er udpeget til formand for det tværvidenskabelige forskningsprogram i samarbejdsalliancen NordForsk. Fire nordiske fonde går sammen om at styrke det tværvidenskabelige felt.

Danmarks Frie Forskningsfond har i samarbejde med Norges Forskningsråd, Vetenskapsrådet i Sverige og Finlands Akademi taget initiativ til at etablere et nordisk program for interdisciplinær forskning under NordForsk. 

Bestyrelsen i NordForsk har udpeget bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond, David Dreyer Lassen, til formand for den programkomité, der skal udarbejde det endelige program. 

Derudover har NordForsk udpeget næstformand Jan Philip Solovej som menigt medlem af programkomitéen. 

- Det er meget glædeligt, at vi kan sætte turbo på det tværvidenskabelige felt i en nordisk alliance ved at trække på kompetencer og know how på tværs af de nordiske lande. For den danske del er der tale om erfaring med at uddele tematiske forskningsmidler og sammensætte tværfaglige bedømmelsesudvalg med de rette kompetencer. Sammen styrker vi området i en tid, hvor den tværvidenskabelige forskning kan bidrage til at løse mange forskellige samfundsdilemmaer, siger bestyrelsesformand David Dreyer Lassen. 

De øvrige medlemmer af programkomitéen er Stefan Svallfors, Secretary General for Humanities and Social Sciences, Vetenskapsrådet, Marianne Grønsleth, Special Adviser, Research Council of Norway, og Tiina Jokela, Senior Science Counsel, Academy of Finland. 

Tværfaglighed og ansøgningsfrist

Programkomitéen forventer, at kriteriet om interdisciplinaritet skal spænde over minimum to ud af tre hovedområder: Physical Sciences and Engineering, Life Sciences og Social Sciences and Humanities.

Midler inklusiv kriterier og ansøgningsproces opslås i løbet af maj-juni 2019, mens ansøgningsfristen forventes at ligge i november-december 2019. Det forventes desuden, at puljen bliver på 120 millioner norske kroner.

Yderligere information

Bestyrelsesformand, professor David Dreyer Lassen, Danmarks Frie Forskningsfond, tlf. 35 32 44 12, e-mail: david.dreyer.lassen@econ.ku.dk
Enhedsleder Nina Espegård Hassel, tlf. 72 31 82 69, e-mail: nes@ufm.dk
Pressekonsulent Mette Lynge Hansen, tlf. 7231 8465, e-mail: met@ufm.dk

8. april 2019