Nyhed

Danmarks Frie Forskningsfond opslår midler til ERC-støtteprogram

Danmarks Frie Forskningsfond opslår op til 10 millioner kroner til et dansk ERC-støtteprogram som en del af den politiske aftale om fordeling af forskningsreserven i 2018. - Pengene skal styrke talentfulde yngre forskeres muligheder for at få store EU-bevillinger til lovende ny forskning baseret på forskernes idéer, siger formand for Danmarks Frie Forskningsfond, Peter Munk Christiansen.

Målrettet tidligere ansøgere med en positiv vurdering

Det danske ERC-støtteprogram er målrettet danske ansøgere, som har været tæt på at opnå en bevilling fra European Research Council (ERC). Formålet med programmet er at gøre det muligt for ansøgere at forbedre deres ansøgning til et Starting Grant eller Consolidator Grant fra ERC.

Danmarks Frie Forskningsfond kan give bevillinger til ansøgere, hvis ansøgning har fået en positiv vurdering af ERC uden at opnå en bevilling i den afgørende fase. Bevillingerne tildeles de ansøgere, som inden for en given frist vil kunne forbedre deres ansøgning med henblik på at øge sandsynligheden for at få en bevilling fra ERC.

- Et dansk ERC-program skal styrke ERC-ansøgere, der har været tæt på at få en bevilling, så de opnår den i anden omgang for et relativt lille beløb til et stærkt come back. Den risikovillighed i forskningsfinansieringen vil vi som fond naturligvis gerne operationalisere. Pengene skal styrke lovende ny forskning og indsatsen for talentfulde yngre forskere, siger formand for Danmarks Frie Forskningsfond, Peter Munk Christiansen.

Yderligere oplysninger

Bestyrelsesformand, professor Peter Munk Christiansen, Danmarks Frie Forskningsfond, tlf. 3011 5340, e-mail: pmc@ps.au.dk
Pressekonsulent Mette Lynge Hansen, tlf. 7231 8465, e-mail: met@ufm.dk

23. marts 2018