Nyhed

Danmarks Frie Forskningsfond sender to forskere til det årlige Lindau Nobeltræf

Fra den 30. juni til den 5. juli afholdes Lindau Nobel Laureate Meeting i den sydtyske by Lindau. Danmarks Frie Forskningsfond sender i år to forskertalenter afsted til konferencen, hvor 39 nobelprismodtagere møder 580 unge forskere fra hele verden.

Konferencen er i år dedikeret til forskning i fysik. Programmet byder på en række forelæsninger afholdt af de tidligere nobelprismodtagere, og gennem sociale arrangementer og uformelle snakke udveksles viden og idéer mellem de unge forskere og nobelprismodtagerne.

I år sender Danmarks Frie Forskningsfond ph.d.-studerende Birgitte Madsen fra DTU Fysik samt Kristian Knakkergaard Nielsen, der er ph.d.-studerende ved institut for Fysik og Astronomi på Aarhus Universitet til nobeltræf. Både Birgitte Madsen og Kristian Knakkergaard Nielsen modtog i år et EliteForsk Rejsestipendium fra Uddannelses- og Forskningsministeriet for deres forskning inden for fysik.

Læs mere om Birgitte Madsen

Læs mere om Kristian Knakkergaard Nielsen

Om Lindau Nobeltræf

Det første Lindau Nobel Laureate Meeting fandt sted i 1951 og har fundet sted årligt lige siden. Konferencens temaer skifter hvert år. Formålet med den årlige konference er at styrke udvekslingen af viden på tværs af generationer og de tre nobelpris-discipliner; fysik, kemi samt fysiologi og medicin.

Følg dette års konference på Twitter med #LiNo19 

Læs mere om konferencen på Lindau Nobel Laureate Meetings hjemmeside 

18. juni 2019