Nyhed

Danmarks Frie Forskningsfond uddeler 638.000 kr. til forskningsophold i udlandet

Fem samfundsvidenskabelige forskere skal styrke deres forskningsprojekter ved at samarbejde med forskere i udlandet. De skal bl.a. søge svar på radikalisering, og om danske virksomheder har gavn af at handle patenter på markeder for innovation.

Danmarks Frie Forskningsfond | Samfund og Erhverv giver bevillingerne til et forskningsophold, der varer mere end tre måneder. Alle ophold tager udgangspunkt i konkrete forskningsaktiviteter, som styrkes gennem internationalt samarbejde, netværk eller indsamling af data.

F.eks. skal Lasse Engelbrecht Lindekilde fra Aarhus Universitet en tur til University of California Santa Barbara og sammen med ledende forskere på området forskere på undersøge, hvornår radikalisering forekommer og dermed bidrage til at styrke myndighedernes forsøg på at bremse det. 

På Georgetown University i Washington DC får Francesco di Lorenzo fra Copenhagen Business School sparring fra førende økonomer på spørgsmålet, om danske virksomheder har gavn af at handle patenter, der skal beskytte innovative teknologier, på markeder for innovation. Det kan have betydning for danske virksomheders konkurrencedygtighed.

Yderligere oplysninger

Enhedsleder Hanne Haarup Thomsen, tlf. 7231 8428, e-mail: hht@ufm.dk
Fuldmægtig Bjarke Kampp Hansen, tlf. 7231 9508, e-mail: bkh@ufm.dk

1. december 2017