Nyhed

DFF opslår midler til ERC-støtteprogram

Danmarks Frie Forskningsfond opslår op til 10 millioner kroner til et dansk ERC-støtteprogram som en del af den politiske aftale om fordeling af forskningsreserven i 2019. - Pengene skal styrke talentfulde yngre forskeres muligheder for at få store EU-bevillinger til lovende ny forskning baseret på forskernes idéer.

Målrettet tidligere ansøgere med en positiv vurdering

Det danske ERC-støtteprogram er målrettet danske ansøgere, som har været tæt på at opnå en bevilling fra European Research Council (ERC). Formålet med programmet er at gøre det muligt for ansøgere at forbedre deres ansøgning til et Starting Grant eller Consolidator Grant fra ERC.

Danmarks Frie Forskningsfond kan give bevillinger til ansøgere, hvis ansøgning har fået en positiv vurdering af ERC uden at opnå en bevilling i den afgørende fase. Bevillingerne tildeles de ansøgere, som inden for en given frist vil kunne forbedre deres ansøgning med henblik på at øge sandsynligheden for at få en bevilling fra ERC.

Ansøgninger til DFF—Dansk ERC-støtteprogram modtages og behandles løbende frem til den 15. oktober 2019. Første ansøgningsfrist 1. maj 2019.

Yderligere oplysninger

Fuldmægtig Mads de Wolff, tlf. 7231 8436, e-mail: mdw@ufm.dk

1. april 2019