Enzymer er i dag vigtige byggesten for udviklingen af mange videnskabelige fagområder. Derudover anvendes de også i stigende grad i mange processer inden for eksempelvis medicinal-, fødevare- og tekstilindustrien. Enzymer er relevante fordi de er naturlige katalysatorer samt meget specifikke i deres virkning, hvilket gør fremstillingsprocessen både enklere, billigere og ofte mere miljøvenlig. Udfordringen mht. enzymer er at overvinde den ringe aktivitet, der er i et dehydreret medie. Hvis aktiviteten kan øges, vil det være en væsentlig videnskabelig landvinding, samtidig med at det vil blive væsentligt mindre bekosteligt at arbejde med enzymer inden for både forskning og industri. Der anvendes i dag forskellige fremgangsmåder i forsøget på at øge aktiviteten, disse er enten baseret på at man ændrer opløsningsmidlets egenskaber, formuleringen eller at man designer enzymer med de ønskede egenskaber. Sammenspillet mellem opløsningsmidlers egenskaber, vandindhold og enzymets aktivitet er dog ikke afklaret. For at kunne forudsige hvorledes enzymets aktivitet kan forbedres, vil vi derfor udføre parallelle eksperimeter og computersimuleringer, og fokusere på enzym-katalyserede reaktioner i organiske opløsningsmidler. Resultaterne vil være afgørende for muligheden for at designe enzymer med høj aktivitet i dehydrerede medier.