Opfattelsen af bitter smag medieres via specifikke receptorerne, der er udtrykt i stor tæthed i tungevæv. Nyere forskning har imidlertid vist at bitter smags receptorerne også er udtrykt i en lang række andre væv, bl.a. leveren. Toksiske stoffer er ofte karakteriseret ved at være bitre i smagen og derfor tolkes ”bitter” som en advarsel til individet om at noget er giftigt. Leveren er det vigtigst afgiftnings organ og tilstedeværelsen af bitter smags receptorer her, muliggøre en interaktion mellem opfattelsen af ”giftig” (bitter) og enzymer involveret i afgiftningen. Vi har i en række indledende forsøg, i leverceller, vist at reguleringen af afgiftningsenzymer er co-reguleret med udtrykket af bitter smags receptorerne. Den viden kan i fremtiden bl.a. bruges til undgå uhensigtsmæssige effekter af lægemidler. For at det kan blive en realitet, mangler vi dog helt basal viden omkring den molekylære regulering af smagsreceptorerne, samt funktionen af bitter smags receptorerne i leveren. Formålet med projektet er at bestemme de udløsende og underlæggende mekanismer bag regulering af bitter smags receptorerne i leveren samt deres fysiologisk betydning. Til at undersøge det, vil vi bl.a. bestemme hvilke fysiologiske processor der er reguleret af bitter smags receptorerne i leveren. Projektet vil bidrage med grundlæggende ny viden som kan benyttes at en lang række forskningsfelter, bl.a. inden for lægemiddelsundvikling, sundhed og fødevarer forskning.