Udnyttelse af insekter til produktion af foder og fødevarer, er et oplagt supplement til
traditionel landbrugsproduktion. Der er et stigende behov for produktion af animalsk
protein, med en mindre miljøbelastning, for at imødekomme det stigende pres på
Jordens ressourcer fra en voksende befolkning. Insekter er velegnede idet de kræver
mindre plads og vand end traditionelle husdyr, og konverterer energi fra diæter til
biomasse langt mere effektivt end pattedyr (der bruger en stor del af den
akkumulerede energi til varme). Endeligt er insekter, som f.eks. den sorte soldater
flues larver (Hermetis illucens) i stand til at udvikle sig på organiske overskuds eller
affaldsprodukter af lav kvalitet, hvilket øger denne produktions værdi i et cirkulært
økonomi perspektiv. Dette projekt har til formål at bane vejen for en rentabel og
bæredygtig stor-skala dyrkning af den sorte soldater fIue, ved at svare på følgende
uafklarede spørgsmål: 1) Hvor stort er potentialet for at optimere væksten ved at
bruge forskellige diæter og manipulere mikrobiomet (de associerede
mikroorganismer, f.eks. i tarmen) i forskellige genetiske stammer af den sorte
soldater flue? 2) Hvor stort er potentialet for at reducere udledningen af
drivhusgasser ved at bruge forskellige diæter og manipulere mikrobiomet i forskellige
genetiske stammer af den sorte soldater flue? 3) Hvilke barrierer findes hos
forbrugerne ift. disse nye produkter, og hvilken kommunikation vil mest effektivt
nedbryde disse barrierer?