Enzymer er proteinkatalysatorer, der accelererer stort set alle kemiske reaktioner i celler. De arbejder overalt og hele tiden – fra omdannelse af sukker til energi i din krop, til fotosyntese i træer og planter udenfor dit vindue. I dag kan mange enzymer isoleres fra deres naturlige kilder og benyttes i produktion af alt fra biobrændsler til lægemidler. Imidlertid er det ikke altid at enzymer er kompatible med ikke-biologiske funktioner. De mangler ofte den egnede stabilitet, ellers findes ikke til den specifikke kemiske reaktion af interesse. Derfor er forbedring af enzymers evne til at katalysere nye reaktioner et formidabelt mål, indenfor både akademia og industrien.
Ændring af proteinsammensætningen er den typiske metode til at udvikle nye enzym funktioner. Mange mener at en sådan udvikling kun kan opnås ved en genetisk tilgang, som for eksempel mutagenese og rettet evolution (Nobel Pris i Kemi i 1993 og 2018), hvilket ændrer proteinsammensætningen på et genetisk plan. For at give et alternativ til feltet, foreslår jeg en kemisk metode hvori proteinsammensætningen ændres ved kemisk reaktion med aktive polymerer (lange kæder af molekyler). Efter reaktionen arbejder proteinet og polymeren i fællesskab for at katalysere mange nye kemiske reaktioner, som naturlige proteiner ikke kan gøre. Jeg kalder denne kombination af protein-polymer for ”semisyntetiske enzymer”. Denne kemiske tilgang er fordelagtigt fordi, den er en simple løsning til at udvikle nye protein katalysatorer