Podcast

Podcast: Sådan bliver du en bedre leder

De fleste har sikkert prøvet at have en dårlig chef. En, som har en masse planer og visioner, men ikke har nogen idé om, hvilke opgaver du sidder med, og at du ikke har tid til at udføre alle de planer, han eller hun har besluttet.

Måske skulle du sende din leder et link til denne episode af 'Vov at vide', hvor ledelsesforsker Lotte Bøgh Andersen er gæst. 

En god leder kan få medarbejderne til at yde deres bedste ved at opstille fælles visioner for organisationen, og få de ansatte til at arbejde sammen mod fælles mål.

Når medarbejderne samarbejder og yder deres ypperste for at bidrage til det fælles mål, er resultatet en bedre og mere effektiv offentlig sektor til glæde for os alle sammen.

Dette peger professor på Aarhus Universitet, Lotte Bøgh Andersens forskning på. Hør om hendes spændende forskningsresultater i anden episode af Vov at Vide.

Medvirkende:Lotte Bøgh Andersen, professor og leder af Kronprins Frederik Center for Offentlig Ledelse på Aarhus Universitet, Christian Bøtcher Jacobsen, vice-centerleder på Center for Offentlig Ledelse Aarhus Universitet & Janne Skakon, erhvervspsykolog og ekstern lektor på Institut for Psykologi på Københavns Universitet

 

Lotte Bøgh Andersen fik Sapere Aude forskningsleder bevilling i 2013 - Læs om hendes forskningsfelt

Dyrk medarbejdernes motivation - DJØF-BLADET 2014 
Foto: Martin Dam Kristensen

Dyrk medarbejdernes motivation - læs DJØF-bladets artikel (foto: Martin Kristensen)

Oplev Lotte Bøg Andersen og få indsigt i: Hvordan kan vi bevare lærernes motivation? (YouTube video)
Hør Lottes budskab om forskningsledelse - Mit personlige ledelsesgrundlag (YouTube video)


Sapere Aude er latin og betyder
vov at vide

Se og læs om øvrige Sapere Aude forskere

 

Podcastserien Vov at Vide er lavet i samarbejde med Videnskab.dk - og vil du vide mere, kan du kontakte Danmarks Frie Forskningsfonds medarbejdere: Sissel Amundsen, sia@ufm.dk, tlf. 7231 8226 eller Allan Hegelund, ahe@ufm.dk, tlf. 7231 8330.

Lotte Bøgh Andersen modtog Sapere Aude forskningsleder bevilling i 2013