Kontaktoplysninger

Jimmy Martínez-Correa. Telefon: 2758 3396, e-mail: .

Forskningsinstitution

Copenhagen Business School, Økonomisk Institut.

Forskningsprojekt

Hvordan forsikrer vi mennesker mod flere kilder af risici? 

Forskertalent

Jimmy Martinez-Correa

Adjunkt, ph.d, født 1981

Fagområde

Økonomi. 

Hvordan opstod din interesse for dit forskningsfelt?

Jeg har altid været interesseret i, hvordan mennesker træffer beslutninger under risikofyldte og usikre forhold. Jeg er vokset op i Columbia, et land hvor det at forholde sig til forskellige former for risici er en del af hverdagen og opvæksten. Når jeg ser tilbage på det, tror jeg, at den baggrund har givet mig et vigtigt indblik i, hvordan mennesker reagerer overfor risici, og endnu vigtigere hvad de bedste måder at håndtere dem på er. Jeg blev også meget interesseret i de risici, som husholdninger står overfor, dels på grund af at jeg for nylig har fået mit første barn. Som forsker vil jeg undersøge, hvordan husholdninger træffer risikofyldte beslutninger, og hvordan de burde forholde sig til risici. Forhåbentlig vil min forskning hjælpe forældre som mig selv til at gøre deres familier gladere og mere trygge. 

Hvad er de forskningsmæssige udfordringer og perspektiver ved dit projekt?

De videnskabelige udfordringer er der altid, og det er min opgave som forsker at forholde mig til dem. Den vigtigste udfordring for mig som forsker er at svare på spørgsmål som, ligesom i mit projekt, har relevans for det virkelige liv, og som kan bidrage til at forbedre menneskers liv. 

Hvad vil det betyde for din forskerkarriere, at du indgår i Sapere Aude-programmet?

Jeg forventer, at Sapere Aude-programmet vil have stor indflydelse på min karriere. Når man er forsker, og specielt en ung forsker som mig, har man mange ideer, men en vigtig begrænsning er, at det er nødvendigt med ressourcer for at realisere ideerne. Jeg føler mig særdeles heldig ved at modtage en Sapere Aude-bevilling, da det vil give mig frihed til at forfølge spørgsmål, som jeg mener er samfundsrelevante. 

Lidt om mennesket bag forskeren

Jeg er gift med en skøn columbiansk kvinde og sammen har vi en fantastisk lille pige, som blev født sidste sommer. Før min datter blev født, tilbragte jeg det meste af min fritid med at løbe med min hund og træne til langdistanceløb. Nu bruger jeg det meste af min fritid med at skifte bleer, få indhentet søvn og gøre min hustru glad. Det er hårdt at blive forælder for første gang, især når man er en ung forsker, som arbejder mod et fuldt professorskab. Men når alt kommer til alt, er jeg en meget lykkelig søvnløs forælder.

Forskningsprojektets titel

How do we insure people with multiple sources of risk?

Fødested, gymnasium og bopælskommune

Født i Cúcuta, Colombia. Student fra Colegio Calasanz de Cúcuta, Colombia. Bopæl på Frederiksberg.