Rewilding er en stadig voksende, populær naturgenopretningsteknik i Danmark og resten af Europa. En af måderne, hvorpå rewilding opnås, er ved aktiv genindføring af store dyr. Store dyr påvirker vegetationen og jordbunden via optrampning og fouragering og skaber hermed komplekse miljøer præget af en række mikrohabitater. Dette gør det muligt for alle slags arter at finde forhold, der passer til dem, så en mangfoldighed af arter kan sameksistere.
Ud over optrampnings- og fourageringseffekter kan store dyr også forme næringslandskabet. Ved at fouragere på næringsstoffer et sted og transportere og deponere dem på et andet, ændrer store dyr hyppigheden af tab og tilførsel af næringsstoffer og de ruter, langs hvilke næringsstoffer tranporteres. De ændrer også forholdet, hvori næringsstoffer forekommer, ved at holde flere af de nyttige næringsstoffer i deres kroppe, mens de selektivt slipper af med de mindre nødvendige.
I dette projekt planlægger vi at kortlægge, i hvilket omfang store dyr gendanner kompleksiteten i næringsstofslandskabet og den måde, hvorpå plantearter reagerer på disse ændrede næringsforhold. Næringsstoffer er så grundlæggende for biodiversiteten og hele økosystemernes funktion, at vi forventer, at en større mangfoldighed i næringsmønstre fører til større mangfoldighed i plantesamfundet med potentielle afledte effekter for mange arter fra insekter til krybdyr til fugle.