Podcast

Podcast: Kan teknologi og klima-apps hjælpe dig med at redde klimaet?

Markedet svømmer over med klima-apps og teknologi, der kan hjælpe dig med at beregne og nedsætte dit CO2-aftryk. Men hjælper det overhovedet noget i det store billede?

 

Et væld af apps og hjemmesider vil hjælpe dig med at leve mere klimavenligt. Nogle apps giver dig daglige udfordringer, hvor du med en lille indsats - for eksempel ved at undlade at køre bil - kan gøre en lille forskel for klimaet.

Flere rejseselskaber reklamerer med muligheden for at klimakompensere, når du flyver på ferie, så den mængde drivhusgasser, du udleder ved at flyve, bliver mindsket et andet sted.

På hjemmesiden carbonfootprint.com kan du udregne dit årlige CO2-udslip og på samme måde købe kompensation, for eksempel ved at der bliver plantet noget skov, som så skulle optage samme mængde drivhusgasser, som du udleder.

Men hjælper det overhovedet, eller risikerer teknologien at blive en sovepude og bremseklods for at foretage de store forandringer, som virkelig batter?

Det diskuterer vi i denne podcast, hvor lektor på IT Universitetet Steffen Dalsgaard fortæller om mulighederne og faldgruberne ved, at vi bruger teknologi, som fokuserer på vores individuelle adfærd.

Nemt at droppe sugerøret

Steffen Dalsgaard forsker i teknologiens rolle og betydning for vores forståelse af klimaproblematikken.

Efter hans mening kan apps og teknologi være med til at give os en større forståelse af verdens globale CO2-regnskab, og hvordan vores adfærd bidrager til klimaforandringerne.

Samtidig advarer han om, at individuelle adfærdsændringer gør en meget lille forskel. De kan medvirke til, at vi vælger de nemme løsninger for eksempel dropper sugerør i vores drinks, mens vi afholder os fra mere besværlige forandringer, som virkelig vil batte i det store regnskab - som at droppe bilen.

Men hvad kan du så gøre som enkeltindivid i en verden under alvorlig ophedning? Hør vores podcast, og bliv klogere.