Nyhed
13 spirende forskere er nu klar til at rejse ud i verden og fordybe sig i deres forskning og kickstarte deres forskerkarrierer. Med sig har de internationale postdoc-bevillinger fra Danmarks Frie Forskningsfond for 26,6 millioner kroner.
Se listen med de 13 bevillingsmodtagere her
Danmarks Frie Forskningsfond har uddelt 26,6 millioner kroner til 13 internationale postdoc-stipendiater, der skal styrke dansk forskning gennem internationalt samarbejde. Formålet med postdoc-bevillingen er at støtte yngre forskere i begyndelsen af deres forskerkarrierer og udvikle deres forskerkompetencer samt styrke deres internationale mobilitet. Fondens fem faglige forskningsråd uddeler bevillingerne til forskere, der har opnået en ph.d.-grad på en dansk institution.
Forskertalenterne rejser ud i op til to år for at fordybe sig i hvert sit forskningsfelt, der spænder bredt i det videnskabelige miljø. De forsker i alt fra hvordan og hvorfor jordens vind- og vejrforhold varierer, hvilke paradokser og konflikter, der opstår i bekæmpelsen af klimaforandringerne og hvordan velstand, status og social ulighed udviklede sig i Nord- og Centraleuropa i den senere bondestenalder.
Modtagerne af de internationale postdoc-bevillinger kommer fra Københavns Universitet, Syddansk Universitet, Roskilde Universitet, Aarhus Universitet, Region Hovedstaden, Aalborg Universitet og Danmarks Tekniske Universitet.
To af de unge forskere rejser til Lund University i Sverige, og tre forskere rejser til hver sit universitet i Tyskland. En forsker rejser hele vejen til Queensland University of Technology i Australien, og to forskere rejser til hver sit universitet i USA. De resterende forskere rejser til hvert sit universitet i hver sit land: deCODE genetics i Island, Queen Mary University of London i England, University of Otago i New Zealand og Vrije University i Holland.
Med postdoc-bevillingerne ønsker Danmarks Frie Forskningsfond at styrke og videreudvikle internationaliseringen af dansk forskning, så talentfulde forskere får mulighed for at tilbringe en periode af deres forskerkarriere i udlandet.