For 13.000 år siden mørklagde et vulkanudbrud store dele af Europa. Men hvilke konsekvenser havde det egentlig for vores forfædre her i Sydskandinavien?
Et kæmpe spejl, der kan afvise nogle af solens mange stråler - eller hvad med en kunstig vulkan, der kan skygge for solen og køle jorden lidt ned?
Når vi skærer os i fingeren eller skraber huden af knæet, så reparerer det sig selv. Men sådan er det ikke med hjertet. Får du en blodprop i hjertet, går dele af dit hjerte i stykker og kommer sig...
Der er mange stopklodser på vejen mod et grønnere samfund. En af dem er den digitale skyttegravskrig, der foregår på sociale medier mellem virksomheder og grønne NGO’er. Hør hvorfor - og hvordan vi...
Alle vores celler er dekoreret med et lag af sukker og fedt. Men på kræftceller sidder der nogle specielle sukkerstoffer - og dem vil professor Mads Hartvig Clausen og hans kolleger på DTU gerne vi...
Kan fossiler fra fortidsdyr fortælle os, hvordan de arktiske havdyr vil klare sig i en klimaforandret verden uden is? Lyt med og få svaret her.
Kan man blive rask af at få tarmbakterier fra andre mennesker ind i sig? Det forsker Dennis Sandris Nielsen, professor på Københavns Universitet i.
Hvis du går ind på en bar i Australien er det meget sandsynligt at væggene er pyntet med gamle kæber, tænder og ben fra hajer.
Det er der noget, der tyder på. Perspektiverne er store, for biokemikalier ser ud til at kunne bruges som alternativ til mange af de produkter, der i dag produceres ved hjælp af olie, og som bidrag...
Et nyt studie af unge mellem 12-17 år viser, at hjernen er meget formbar i disse år, og det giver anledning til både håb og bekymring for udsatte unges fremtid.
Søg i arkivet