Stadig flere bakterier udvikler resistens mod antibiotika. Derfor skal nye kræfter sættes ind. En bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond skal føre til, at bakteriernes naturlige fjender fremove...
Hvordan kan man bedst optimere produktionen af insekter til brug for en bæredygtig foder- og fødevareproduktion? Det skal forskere fra Aarhus Universitet hjælpe en spirende insektindustri med at få...
En ny, miljøvenlig overfladebehandling skal erstatte den traditionelle, der indeholder skadelige, flygtige kulbrinter. Det er målet for forskere bag et nyt projekt på DTU.
Det anslås, at køer står for 40 procent af landbrugets produktion af drivhusgasser i Danmark. Forskere fra Københavns Universitet vil skabe en virus, som kan slå de metanproducerende mikroorganisme...
I et nyt forskningsprojekt skal partikelfysikere udvikle modeller til at forstå en potentielt ny naturkraft, som styrer det mystiske mørke stof, der binder hele universet sammen.
Forskningens resultater kan få stor betydning for Danmarks børnevaccinationsprogram: om vi skal vaccinere mod mæslinger tidligere.
Forskere fra DTU skal undersøge baggrunden for, at vindmøllelyd ofte leder til kontrovers og forsinkede projekter. Målet er at få eksperter og lokalbefolkningen til at kommunikere bedre.
Forskere fra Aarhus Universitet vil kortlægge de kemiske variationer i planteolien og genetikken bag. Forskningen vil gøre os klogere på planters tilpasningsevner ved ændringer i klimaet.
Med støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond skal en gruppe forskere studere menneskers interaktioner med robotter. Målet er at opdage tegn på for lidt eller for meget tillid.
Sprogforskere fra Københavns Universitet skal i en stort anlagt undersøgelse kortlægge brugen af det engelske sprog i Danmark. Hvem bruger det? Til hvad? Og hvem kan måske slet ikke tale engelsk?
Søg i arkivet