I et nyt forskningsprojekt skal partikelfysikere udvikle modeller til at forstå en potentielt ny naturkraft, som styrer det mystiske mørke stof, der binder hele universet sammen.
Forskningens resultater kan få stor betydning for Danmarks børnevaccinationsprogram: om vi skal vaccinere mod mæslinger tidligere.
Forskere fra DTU skal undersøge baggrunden for, at vindmøllelyd ofte leder til kontrovers og forsinkede projekter. Målet er at få eksperter og lokalbefolkningen til at kommunikere bedre.
Forskere fra Aarhus Universitet vil kortlægge de kemiske variationer i planteolien og genetikken bag. Forskningen vil gøre os klogere på planters tilpasningsevner ved ændringer i klimaet.
Med støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond skal en gruppe forskere studere menneskers interaktioner med robotter. Målet er at opdage tegn på for lidt eller for meget tillid.
Sprogforskere fra Københavns Universitet skal i en stort anlagt undersøgelse kortlægge brugen af det engelske sprog i Danmark. Hvem bruger det? Til hvad? Og hvem kan måske slet ikke tale engelsk?
Forskere fra DTU skal udvikle en ny metode til at analysere effekterne af forskellige former for kørselsafgift. Målet er at finde det bedste system med mest mulig CO2-reduktion. Projektet er støtte...
Ny forskning kaster lys over, hvordan diplomati og gensidig respekt mellem danskere og tilflyttede sikrede rolig sameksistens i en ellers mørk og voldelig senmiddelalder og renæssance.
Med støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond skal forskere bidrage til udviklingen af en værtsorganisme, som kan producere nye kuldeaktive vaskepulverenzymer, der kan bruges til at vaske tøj ved lav...
Kollektiv transport er vigtigt for at sikre den grønne omstilling. Så hvordan får vi passagererne tilbage i bus og tog, når pandemien er slut? Det skal en gruppe forskere undersøge med støtte fra D...
Søg i arkivet